bereikbaarheid

Bereikbaarheid

DE MAAN bevindt zich in de Minderbroedersgang 3, Mechelen.


> Naar DE MAAN met het openbaar vervoer:

  • Van Station Mechelen Centraal te voet naar DE MAAN

Neem de centrale uitgang van Station Mechelen en stap rechtdoor (achter eetcafé Friends) de H. Consciencestraat in. Steeds rechtdoor: je steekt de ring en de Dijle over. Via winkelstraat Bruul beland je op de Grote Markt. Je gaat naar links richting Sint-Romboutskathedraal. DE MAAN is gevestigd op het pleintje recht over de hoofdingang van de Kathedraal.

  • Van Station Mechelen Centraal met de bus naar DE MAAN

Neem bus nummer 1 Station - Centrum - Nekkerspoel (pendel). Stap af als je in het centrum van Mechelen bij de Grote Markt komt. Er is een halte vlakbij het beeld van Margaretha van Oostenrijk. Stap dan richting Sint-Romboutskathedraal. DE MAAN is gevestigd op het pleintje recht over de hoofdingang van de Kathedraal.
 

> Naar DE MAAN met de auto:

  • Vanuit Brussel / Antwerpen (auto)

Neem van op de E19 Brussel-Antwerpen Uitrit 9 (Mechelen-Noord) richting centrum, blijf deze volgen tot aan een groot kruispunt. Steek het kruispunt recht over en sla de eerste zijstraat rechts af, de Sint-Katelijnestraat in. Deze straat rijd je tot op het einde af, tot je aan de Sint-Romboutskathedraal komt. DE MAAN is gevestigd op het pleintje recht over de hoofdingang van de Kathedraal. Je kan je auto parkeren in de parking ‘Kathedraal’ onder het Sint-Rombouts Kerkhof of in de parking ‘Grote Markt’.

  • Vanuit Leuven (auto)

Op het einde van de Leuvensesteenweg (Raghenoplein) ga je rechts de ring op. Die blijf je volgen. Aan de vijfde lichten ga je links de Sint-Katelijnestraat in. Deze straat brengt je aan de Sint-Romboutskathedraal. DE MAAN is gevestigd op het pleintje recht over de hoofdingang van deze Kathedraal. Je kan je auto parkeren in de parking ‘Kathedraal’ onder het Sint-Rombouts Kerkhof of in de parking ‘Grote Markt’.


parkeermogelijkheden

  • Parkeren in de straten rondom DE MAAN is steeds betalend.
  • Dichtstbijzijnde ondergrondse parkings: Parking Kathedraal (Sint Rombouts Kerkhof) en Parking Grote Markt
  • De randparkings Douaneplein (gratis) en Zandpoortvest 1 en 2 (gratis in het weekend - € 0,30/uur op weekdagen)  en Rode Kruisplein zijn goedkopere alternatieven. Ze liggen op wandelafstand van het centrum. Op zaterdag voorziet de Stad Mechelen een Shopping Shuttle die je met intervals van 5 minuten gratis van de parkings naar het stadscentrum (en weer terug) brengen.