WORKSHOPS

SEIZOEN 2020 - 2021

HERFSTfest! | KROKUSfest! | MAANatelier

Welkom maanlanders!

Naast een heleboel voorstellingen organiseert DE MAAN ook een reeks meerdaagse workshops in huis.  DE MAAN wil een plek zijn waar kinderen kind aan huis zijn, we noemen hen de MAANlanders.

We creëren een plek waar kinderen meer kunnen zijn dan toeschouwer, een plek die hen aanzet tot voelen, spelen en verbeelden.

Ontdek hieronder alles over HERFSTfest!, KROKUSfest! en een gloednieuw MAANatelier en schrijf je snel in.

Al onze activiteiten worden georganiseerd volgens de richtlijnen van de overheid in het kader van COVID-19. Voor workshops volgen we het Jeugdwerkprotocol.

**DE 3-daagse workshop HERFSTfest! is helaas geannuleerd o.w.v. quarantainemaatregelen bij medewerkers van de workshop. De deelnemers worden persoonlijk verwittigd**

HERFSTfest! 

Een speelse, beeldende, 3-daagse workshop in de herfstvakantie
6 tot 8 jaar (1e - 2e leerjaar)
4-5-6 november 2020

Samen met theaterregisseur en -docent Jelle Stiphout en het atelier van DE MAAN ga je mee op avontuur in de magische wereld van het theater. We vertrekken in HERFSTfest! vanuit het thema somberheid en verdriet.  Met ‘De genezing van de krekel' van Toon Tellegen en ‘Als verdriet op bezoek komt’ van Eva Eland als inspiratie. 

meer info

(copyright photo: Diego Franssens)

© Diego Franssens

KROKUSfest!

Een speelse, beeldende, 3-daagse workshop in de krokusvakantie
8 tot 10 jaar (3e - 4e leerjaar)
17-18-19 februari 2021

Met beeldend kunstenaar/schrijver Younes van den Broeck a.k.a. Spitler en het atelier van DE MAAN ga je van vuilniszakken PL3M0NS kostuums maken. Samen gaan jullie in zelfgemaakte kostuums experimenteren met beweging, licht, geluid, blacklight en fluo.

meer info

(copyright photo: Karolna Maruszak)

© Karolina Maruszak

MAANatelier op woensdagnamiddag

Workshopreeks van januari tot maart 2021
10 tot 12 jaar (5e - 6e leerjaar)
13,20,27 januari + 3,10,17,24 februari + 3,10,17,24 maart
 

In het MAANatelier vertrekt actrice/theatermaker Femke Stallaert samen met het atelier van DE MAAN vanuit dromen en nachtmerries. De droomwereld dwingt ons tot het denken buiten gekende kaders. In onze dromen verwerken we angsten en verlangens tot beelden.

We maken maskers die onze dromen mee verbeelden.

meer info

(copyright photo: Charles Freger)

© CharlesFreger