praktisch

Naar DE MAAN

DE MAAN bevindt zich in het centrum van Mechelen. Hou dus rekening met mogelijke verkeersdrukte. Klik hier voor meer info omtrent de bereikbaarheid van DE MAAN en de parkeermogelijkheden.

Hoe lang duren voorstellingen?

Hoe lang een voorstelling duurt kan je vinden op de infopagina van de voorstelling. Er worden geen pauzes voorzien.

Foto's/films/geluidsopnames

Fotograferen en het maken van film-, video- of geluidsopnames is absoluut verboden tijdens de voorstellingen.

Laatkomers

Het aangegeven uur is het uur waarop de voorstelling begint. We vragen je ten laatste 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn.
DE MAAN opent een half uur voor aanvang van de voorstelling. Laatkomers kunnen we geen toegang meer verlenen.

Minimumleeftijd en kinderopvang

Bij elke productie staat de minimumleeftijd aangegeven. We vragen om deze te respecteren. Met te jonge kinderen komen is niet prettig. Niet voor de kinderen, niet voor het publiek en niet voor de acteurs.

-- owv Covid-19 is er tijdelijk geen kinderopvang beschikbaar --
 

Toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

Onze zaalwachten begeleiden rolstoelgebruikers graag naar hun plaats. Geef ons op voorhand een seintje zodat wij de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Coronamaatregelen

DE MAAN houdt rekening met de richtlijnen vanuit de overheid.
Wanneer de maatregelen wijzigen, volgt DE MAAN telkens de nieuwste aanbevelingen.

DE MAAN organiseert evenementen voor meer dan 50 personen. Dit wil zeggen dat we vanaf 20 november 2021 tot 28 januari 2022 verplicht zijn het Covid Safe Ticket (CST) te hanteren in ons gebouw en onze zalen voor iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden oud en dit in combinatie met een mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.

(Als je met je klas een schoolvoorstelling op DE MAAN bezoekt of als je je kinderen komt ophalen na een workshop hoef je geen CST te tonen).

Algemene richtlijnen bijwonen voorstellingen:

 • Bij het betreden van het gebouw is er een mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.
 • Je hebt een Covid Safe Ticket nodig vanaf 12 jaar en 2 maanden.
 • Bij aankomst controleren we jouw Covid Safe Ticket en identiteitsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs of paspoort) aan de ingang van de zaal. Kan je geen CST én identiteitsbewijs voorleggen, dan kunnen we jou jammer genoeg geen toegang geven.
 • We werken niet met bubbels en er worden ook geen rijen of stoelen tussenin opengelaten in de zalen. Je mag vrij plaats nemen in de zaal. 
 • Bij het reserveren van je tickets vragen we naam én telefoonnummer i.f.v. contact tracing. Deze gegevens worden 30 dagen na de voorstelling gewist. 
 • Er is een open vestiaire.
 • Ontsmettingsstations voor de handen blijven aanwezig in het gebouw.
 • Onze theaterzalen zijn uitgerust met een ventilatiesysteem dat aan alle strenge veiligheidsnormen voldoet.
 • Vertoon je symptomen of moet je in quarantaine? Blijf dan a.j.b. thuis, laat je testen en contacteer ons i.v.m. een eventuele terugbetaling. 

Indien je nog niet in het bezit van een CST bent, kan je dit alsnog aanvragen:

 • ofwel digitaal via de CovidsafeBE-app en op websites als burgerprofiel, Mijn Gezondheid of My Health Viewer. Om het certificaat op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (vb. itsme).
 • ofwel telefonisch bij de Vlaamse Overheid  op het nummer: 078 78 78 50. Je ontvangt dan binnen een paar dagen je Covid Safe Ticket op papier via de post.

Mochten de maatregelen opnieuw verstrengen of versoepelen, dan sturen we bovenstaande vanzelfsprekend bij.

We wensen jullie een onbezorgde theaterbeleving vol verbeelding toe!