scholen

Praktische COVID-19 maatregelen - update maart 2021

We volgen nauwgezet de COVID-regels van de cultuursector voor, tijdens en na jullie theaterbezoek. Deze regels wijzigen mogelijk doorheen het schooljaar. 

Vanaf 15 maart zijn extra-muros uitstappen opnieuw toegelaten. Dit wil zeggen dat wij op DE MAAN achter gesloten deuren opnieuw klasgroepen kunnen ontvangen voor schoolvoorstellingen. Als je een reservatie had voor dit schooljaar, dan wordt je hierover zo snel mogelijk gecontacteerd. Gezien de zeer beperkte capaciteit kunnen we niet voor iedereen nog een plaatsje garanderen, maar we doen ons uiterste best om zoveel mogelijk kinderen nog te ontvangen dit schooljaar.

We volgen hierbij de voorzorgsmaatregelen die gelden vanuit beide sectoren: 

  • Voor álle leerlingen, zowel in het basis- als in het secundair onderwijs, zijn vanaf 15 maart extra-muros daguitstappen opnieuw toegelaten, op voorwaarde dat de klasbubbel maximaal gerespecteerd blijft. 
  • Daar horen ook workshops of schoolvoorstellingen bij, met gesloten deuren.
  • Beperkt tot 1 klasbubbel in de zaal
  • Niet verplaatsen met het openbaar vervoer
  • Tijdens en onderweg geen contact met andere bezoekers of gebruikersgroepen
  • Bij het plannen van een extra-muros activiteit gaan we in grondig overleg gaan met de school en maken daarbij samen een risicoanalyse. Op basis van de maatregelen bepalen we samen de te volgen protocollen. 

 


Door de handen in elkaar te slaan, maakt de DE MAAN en Cultuurcentrum Mechelen het je makkelijker om je weg te vinden in ons gezamenlijk en divers aanbod aan voorstellingen en educatieve omkadering. Op die manier kan elke graad van het onderwijs kennis maken met theater, dans en muziek en kunnen kinderen en jongeren op een actieve manier in de boeiende wereld van kunst en cultuur duiken.

Download onze brochures voor het kleuter/lager onderwijs  en secundair onderwijs en ontdek het volledige programma voor 20-21.

SCHOOLAANBOD 2020-2021

DE MAAN heeft maar liefst 7 verschillende theaterproducties voor jullie klaarstaan. Wil je graag een hele dag naar DE MAAN komen en je theaterbezoek uitbreiden met een superleuke workshop? Dat kan! 

Ontdek het allemaal in onze schoolbrochures 20-21:

Wens je de brochure in de toekomst graag via de post ontvangen, laat het ons weten!

Nog specifieke vragen i.v.m. het MAANaanbod? Neem gerust contact op met vanessa@demaan.be en sien@demaan.be of via 015/200 200

Reserveren

Een voorstelling en/of workshop reserveren doe je eenvoudigweg via de nieuwe online scholenmodule van Cultuurcentrum Mechelen.

We wensen jullie een heel mooi theaterjaar toe!


Paul in de klas

Zin in een kennismaking met DE MAAN en haar figuren?
Paul Contryn, onze enige echte figurenmaker- en speler brengt ze live tot in de klas!
Paul is in Vlaanderen beroemd voor het maken en manipuleren van figuren.

Je kan kiezen uit 2 formules

FORMULE 1: DEMONSTRATIE
Paul komt langs met een koffer vol verschillende figuren die hij tot leven brengt in de klas.

Duurtijd: 1 uur per klas (meerdere klassen mogelijk per dag)
Prijs: 50 euro/demonstratie

______________________________________

FORMULE 2: INITIATIE
De klas krijgt een initiatie met heel wat tips voor het creëren & manipuleren van een eenvoudige figuur. Hierna kunnen jullie zelf verder aan de slag. Een koffer vol inspiratie blijft ook 14 dagen bij jullie! Ideaal voor een projectweek rond theater.

Duurtijd: een halve dag
Prijs: 5 euro/lln, max. 25 lln/groep


Info & reservaties:


Gratis met de bus of tram van De Lijn naar onze bestemming? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik  hier voor meer informatie.