scholen

Een cultuurbeleving prikkelt meer dan één zintuig, ze roept pure emoties op, zet kinderen en jongeren aan het denken en brengt hen in beweging.

Door de handen in elkaar te slaan, maken de DE MAAN, Cultuurcentrum Mechelen en theater arsenaal het je makkelijker om je weg te vinden in ons gezamenlijk en divers cultuuraanbod. Op die manier kan elke graad van het onderwijs kennis maken met theater, dans en muziek en kunnen kinderen en jongeren op een actieve manier in de boeiende wereld van kunst en cultuur duiken.

Met onze lespakketten, voor- en nagesprekken, rondleidingen, workshops,... maken we jullie bezoek extra straf!

Ontdek het volledige programma voor kleuter- lager en secundair onderwijs in Mechelen in 2023-2024 op www.cultuurvoorscholen2800.be vanaf 7 juni 2023. 

Blader virtueel door de brochures: 
Kleuter- en lager onderwijs
Secundair onderwijs


Door een samenloop van omstandigheden kan er dit jaar helaas geen live presentatie van het aanbod doorgaan, maar uitstel is geen afstel, volgend jaar loodsen we jullie er graag weer samen mee door!

Twijfel je nog over een voorstelling of wil je meer info over het aanbod?
Bel ons, schrijf ons, laat ons iets weten. We geven graag meer uitleg en bekijken samen hoe we de theaterbeleving van je leerlingen op en top kunnen maken.

DE MAAN - Sien: contact@demaan.be
Cultuurcentrum Mechelen - Lies/Christel: ccmscholen@mechelen.be
theater arsenaal-  Lina: scholen@arsenaallazarus.be


praktische info

Hebben jullie een keuze kunnen maken? Fijn!
Omdat we iedereen de kans willen geven om van een theatervoorstelling te genieten, werken we met een aanmeldsysteem met verlanglijstjes.

Surf via cultuurvoorscholen2800.be naar de schoolpagina's en klik van daaruit naar het aanbod kleuter - lager - secundair en volg de aanwijzingen van de reservatiemodule. Lees de praktische info en tips goed na alvorens aan te melden. 

Tussen 7 juni en 15 augustus bezorgen jullie je voorkeur voorstellingen (en workshops) en het aantal leerlingen via de online module. Alle aanvragen belanden op de wachtlijst.

Hierna gaan wij aan het puzzelen, we streven naar een evenwichtige verdeling en het tijdstip van aanmelden heeft (t.e.m. 15 augustus) geen invloed op deze verdeling.

Ten laatste 1 september weet je welke voorstelling voor jullie uit de bus komt.

PRIJZEN PODIUMVOORSTELLINGEN
 

 • Kleuter en lager: € 5
 • Secundair: €7
 • Begeleiders: gratis 


TOCH NOG VRAGEN OF PROBLEMEN BIJ HET AANMELDEN? 

015 29 40 00 of ccmscholen@mechelen.be

OPGELET: We zijn niet bereikbaar tussen 8 juli en 15 augustus. Je kan je wel op de wachtlijst van de schoolvoorstellingen zetten in deze periode.


WORKSHOPS

Wij zijn even benieuwd naar de verbeelding van het kind als naar die van de kunstenaar die een voorstelling maakt op DE MAAN en daarom zijn er workshops!  Ontdek ze hier en via cultuurvoorscholen2800.be

Je schrijft in via hetzelfde systeem als de voorstellingen.  
 

 • DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (EN ANDERE ONWAARSCHIJNLIJKHEDEN) 
  1e, 2e en 3e leerjaar: meer info
 • BOEF!
  6e leerjaar + 1e middelbaar: meer info
   
 • PAUL IN DE KLAS
  1e tot 6e leerjaar : meer info
   
 • DE GEHEIME MAANBASIS
  4e tot 6e leerjaar : meer info

LESMATERIAAL

 

Op zoek naar kant-en-klaar materiaal om jullie theaterbezoek voor te bereiden en verder te laten leven in de klas?


Download dan zeker het lesmateriaal, telkens te vinden op de pagina van de voorstelling of voor alle MAANproducties ook hier.


Subsidies voor vervoer

Gratis met de bus of tram van De Lijn naar onze bestemming? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik  hier voor meer informatie.