scholen

Een cultuurbeleving prikkelt meer dan één zintuig, ze roept pure emoties op, zet kinderen en jongeren aan het denken en brengt hen in beweging.

Door de handen in elkaar te slaan, maken de DE MAAN, Cultuurcentrum Mechelen en ARSENAAL/LAZARUS het je makkelijker om je weg te vinden in ons gezamenlijk en divers cultuuraanbod. Op die manier kan elke graad van het onderwijs kennis maken met theater, dans en muziek en kunnen kinderen en jongeren op een actieve manier in de boeiende wereld van kunst en cultuur duiken.

Met onze lespakketten, voor- en nagesprekken, rondleidingen, workshops,... maken we jullie bezoek extra straf!

Ontdek het volledige programma voor kleuter- lager en secundair onderwijs in Mechelen in 2022-2023 op www.cultuurvoorscholen2800.be en reserveer je tickets. Voor secundair vanaf 1 juni 2022, voor kleuter en lager onderwijs vanaf 15 juni 2022. 


Terug van weggeweest... een presentatie van het theateraanbod voor kleuter- en lagere scholen!

Met veel plezier presenteren we jullie in geuren en kleuren op DE MAAN het aanbod dat we volgend schooljaar samen met Cultuurcentrum Mechelen en DE MAAN op de planken brengen.

Als eerste krijg je fragmenten te zien, extra info te horen en ontdek je leuke weetjes over de nieuwe voorstellingen. Je kan alle vragen die op je tong branden stellen en neemt in primeur de gloednieuwe brochure mee naar huis.

Wie er de voorbije jaren bij was, weet dat dit niet enkel een gezellige avond is, maar dat je vooral ook naar huis gaat met een idee van je eigen favoriete voorstellingen. Dat maakt het doorgeven van je voorkeurslijstje alweer een stap eenvoudiger!

Donderdag 9 juni om 19u30
@ DE MAAN, Minderbroedersgang 3, Mechelen

Schrijf je in via deze link


praktische info

Hebben jullie een keuze kunnen maken? Fijn!
Omdat we iedereen de kans willen geven om van een theatervoorstelling te genieten, werken we met een aanmeldsysteem met verlanglijstjes.

Twijfel je nog over een voorstelling of wil je meer info over het aanbod?
Bel ons, schrijf ons, laat ons iets weten. We geven graag meer uitleg en bekijken samen hoe we de theaterbeleving van je leerlingen op en top kunnen maken.

DE MAAN Sien: contact@demaan.be
Cultuurcentrum Mechelen Lies: ccmscholen@mechelen.be
ARSENAAL/LAZARUS Lina: scholen@arsenaallazarus.be

 

HOE WERKT DAT NU IN PRAKTIJK?

 

Surf naar de schoolpagina's en klik van daaruit naar ons aanbod en volg de aanwijzingen van de reservatiemodule. 

Tussen 1 juni (secundair)/ 15 juni (kleuter, lager) en 15 augustus bezorgen jullie je voorkeur voorstellingen (en workshops) en het aantal leerlingen via de online module. Hierna gaan wij aan het puzzelen.

Ten laatste 1 september weet je welke voorstelling voor jullie uit de bus komt.


WORKSHOPS

Wij zijn even benieuwd naar de verbeelding van het kind als naar die van de kunstenaar die een voorstelling maakt op DE MAAN en daarom zijn er workshops!  Ontdek ze hier en via cultuurvoorscholen2800.be in detail vanaf 15 juni. 

Je schrijft in via hetzelfde systeem als de voorstellingen en betaalt in totaal €10/per leerling voor lager onderwijs of €14/per leerling voor secundair (€5/€7 voor de voorstelling en €5/€7 voor de workshop, prijzen zijn incl. BTW).
 

 • DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (EN ANDERE ONWAARSCHIJNLIJKHEDEN) 
  1e, 2e en 3e leerjaar: meer info
   
 • O O O
  4e,5e en 6e leerjaar: meer info
   
 • BOEF!
  5e en 6e leerjaar + 1e graad secundair: meer info
   
 • PAUL IN DE KLAS
  1e tot 6e leerjaar : meer info
   
 • DE MAGISCHE SCHADUWKANT VAN DE MAAN
  4e tot 6e leerjaar : meer info

Subsidies voor vervoer

Gratis met de bus of tram van De Lijn naar onze bestemming? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik  hier voor meer informatie.