HUMAN CHESS

HUMAN CHESS - OPROEP FIGURANTEN !

Beleef een onvergetelijk event en doe mee aan een levensecht schaakspel op de Grote Markt in Mechelen!

Theater DE MAAN en Stad Mechelen bereiden een grootschalige performance voor die op zondag 22 september 2024 wordt opgevoerd. Schrijver en beeldend kunstenaar Maarten Inghels zal in HUMAN CHESS meer dan dertig figuranten regisseren in een levensecht schaakspel dat de hele Grote Markt van Mechelen inpalmt.


Ben je tussen 10 en 100 jaar en heb je heel veel zin om te figureren in deze speelse, beeldende theaterperformance, lees dan zeker verder. Je hoeft geen acteerervaring, noch schaakervaring te hebben.
Wie weet word jij wel één van de levensechte lopers, pionnen, torens, koning- of koninginnen...

Make no war, play a game instead!

De inspiratie voor HUMAN CHESS haalt Maarten Inghels bij de schaakwedstrijd op mensenformaat die in 1924 in Leningrad/Sint-Petersburg werd gespeeld door het Russische leger
Exact honderd jaar later is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie en dat viert Mechelen met het stadsfestival Construct Europe. Human Chess wordt opgevoerd tijdens het slotweekend op 22 september 2024.

Deze performance speelt in op deze woelige tijden waarin mensen op de vlucht zijn voor oorlogregimes. De symboliek van het werk is een uitgesproken kritiek op de status van onschuldige burgers als willoze pionnen op het wereldtoneel.
In HUMAN CHESS draait het niet om verliezers of winnaars maar om het krachtige, theatrale beeld dat ontstaat.
Make no war, play a game instead!

OPROEP FIGURANTEN:

DE MAAN en Maarten Inghels zoeken meer dan 30 figuranten die mee willen spelen in deze beeldende theaterperformance op zondag 22 september 2024 van 14u tot 16u.

WIE KAN ZICH AANMELDEN?

  • Iedereen tussen 10 en 100 jaar kan zich aanmelden als kandidaat figurant. Ook mensen met een beperkte mobiliteit worden aangemoedigd zich in te schrijven. Kennis van schaakregels is geen vereiste. De Koninklijke Mechelse Schaakkring staat ons bij met raad en daad.
  • De figuratie gebeurt op vrijwillige basis en wordt niet vergoed, maar je krijgt er een onvergetelijke beleving voor in de plaats!
  • Beschikbaar zijn op zondag 22 september is uiteraard een voorwaarde. Aanwezig zijn is ook belangrijk op de 2 repetitiemomenten op zondag 23 juni (14u-17u) & zondag 8 september (10u-18u).


GO FOR IT!
Lukken deze data voor jou en heb je er zin in?
Vul dan snel je gegevens in via deze link!
Uiterste deadline voor het aanmelden is vrijdag 14 juni. Op 18 juni ten laatste hoor je van ons of je geslecteerd bent of niet.

Vraagjes of nog twijfels? Contacteer ons via humanchess@demaan.be

Wil je graag onze oproep mee verspreiden? Download de digitale flyer hier

 

HUMAN CHESS in de pers:

In deze RTV videoreportage geeft Maarten Inghels meer uitleg bij wie allemaal kan meedoen.

HUMAN CHESS op VRT.NWS en in HLN

Wist jij dat...?

...In de Galeries Anspach op de Bruul zou er meer dan 30 jaar geleden al een schaakwedstrijd op mensenformaat zijn opgevoerd. Mechelaars die daar meer informatie of beeldmateriaal van hebben mogen ons altijd contacteren via humanchess@demaan.be
Onze dank is groot!