WALK WITH AMAL

welkom little amal

Mechelse kinderen maken vogels voor Amal

10.000.000 stappen
8.000 km
70 steden en gemeenten
1 klein (reuzen)meisje 

Geen enkel kind maakt een tocht van 8.000 km, weg van huis, tenzij het thuis niet meer veilig is…


Little Amal is een reuzenpop van 3,5 meter hoog die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt. Ze vertegenwoordigt de 32 miljoen kinderen die hun huis hebben moeten verlaten.
Ze trekt te voet van Turkije naar Engeland op zoek naar haar moeder. Ze wil een huis waar ze veilig in haar eigen bed kan slapen. Om terug naar school te kunnen. Een nieuw leven te beginnen. Zal het lukken? Zal men haar helpen? In al deze landen zullen velen haar warm ontvangen maar wachten haar ook veel obstakels en minder fijne emoties.

Ze begon in juli aan haar tocht van meer dan 8000 kilometer. Die brengt haar doorheen heel wat landen en steden. Overal waar ze stopt, vraagt ze i.s.m. met de theatergezelschappen Good Chance en Handspring Puppet Company aandacht voor het lot van jonge vluchtelingen, die vaak gescheiden zijn van hun ouders en familie.
Je kan haar volledige tocht volgen via www.walkwithamal.org

Introducing the walk

WELKOM IN BELGIË

Begin oktober 2021 trekt Amal door ons land en houdt ze halt in Bouillon, Brussel en Antwerpen.
De stad Antwerpen, Atlas, Reuzenstoet vzw, district Borgerhout en hetpaleis slaan de handen in elkaar om Amal op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober te verwelkomen. Op zaterdag ontmoet Amal in Borgerhout ook nog andere reuzenvriendjes.
We hadden Amal graag ook in Mechelen verwelkomd (samen met onze Mechelse reuzenkinderen Janneke, Klaaske, Mieke, Amir en Noa) maar dat was helaas niet mogelijk.

DE MAAN en ARSENAAL/LAZARUS vinden Amal's tocht zo bijzonder, urgent en  maatschappelijk relevant (de aandacht voor (kind)vluchtelingen verwijnt nog te vaak naar de achtergrond), dat we graag mee een omkaderend programma aanbieden, voor jong en oud, in aansluiting bij het Antwerpse aanbod.
Ontdek het hieronder.
 

VOGELS VOOR AMAL

Samen met de reuzenkinderen Noa en Amir en zoveel mogelijk andere Mechelse kinderen maken we vogels voor Amal, als steun en warme welkom.

Toen Noa en Amir vernamen dat Amal, net zoals zij zovele jaren geleden, aan haar lange reis was begonnen, leefden ze meteen met haar mee. Ze wilden Amal graag mee een hart onder de riem steken, haar steunen en laten weten dat ze zeker de moed niet mag verliezen.
(Lees hier het volledige verhaal van de Mechelse reuzenkinderen Noa en Amir)

Onder begeleiding van figurenmaker en -speler Paul Contryn brengen we talrijke vogels tot leven. Vogels als steun en warme welkom. Vogels als symbool van vrijheid. Vogels als luisterend oor. Vogels als compagnon de route.

Ontdek het Mechels initiatief in het filmpje hieronder en doe ook mee!

DOEN JULLIE OOK MEE THUIS OF IN DE KLAS?

Paul Contryn ontwierp speciaal voor deze campagne een vogel met vederlichte vleugels, die kinderen makkelijk zelf in elkaar kunnen knutselen. 

 • De DO-IT-YOURSELF video tutorial toont je hoe
 • Print alvorens je vogelontwerp met stappenplan via deze link. (Je kan de print ook op A3 kopiëren in je school of organisatie, wanneer je grotere vogels wil maken).
 • Ga aan slag en maak je vogel
 • Maak een leuke foto/video van je creatie en deel je vogel(s) met ons via #theaterdemaan #walkwithamal
   

AMAL op Karrewiet

De stad Antwerpen, Atlas, Reuzenstoet vzw, district Borgerhout en hetpaleis slaan de handen in elkaar om Amal op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober te verwelkomen. Op zaterdag ontmoet Amal in Borgerhout ook nog andere reuzenvriendjes. Een niet te missen event!

Voor meer info: houd de sites en social media in het oog van:

 • atlas-antwerpen.be
 • hetpaleis.be
 • arsenaallazarus.be
 • demaan.be
 • walkwithamal.org

En volg @walkwithamal op socials voor gedetailleerdere info van deze bijzondere tocht.