MASTERPROEF RITCS

bonjour mademoiselleke

Kom gratis kijken op DE MAAN !
- voor iedereen vanaf 10 jaar -

Van maandag 3 tot en met zaterdag 15 juni staat scherp en eigenzinnig theater centraal op de campussen en in verschillende theaterzalen tijdens het afstudeerfestival LICHTING RITCS 2024.
Ontdek de nieuwe generatie regisseurs, acteurs en podiumtechniekers, die een jaar lang hebben gewerkt aan voorstellingen die nu het hoogtepunt vormen van hun opleiding aan het RITCS.


Student Lukas Glowacki is één van die nieuwe generatie regisseurs en presenteert zijn finale masterproef BONJOUR MADEMOISELLEKE bij DE MAAN op 3, 4, 5 en 6 juni.
Lukas is ondertussen een vertrouwd gezicht in huis. Hij liep stage tijdens één van onze theaterproducties, maakte de illustraties en figuren voor het MAANpad 2023 en creëerde vorig jaar bij ons het eerste luik van zijn masterproef. Voor de figuren werd hij gecoacht door figurenmakers en -spelers Paul Contryn en Katinka Heremans.

over de voorstelling:

 “Bonjour Mademoiselleke” is een graphic-novel voorstelling met 2D en 3D figuren. In deze versie bouwt Lukas verder op zijn masterproef van vorig jaar. Een voorstelling over misgendering, frietjes bestellen en moeders die uit telefoons komen.

“ Trans folk know coming out is not a one-time event;
you have to keep coming out because of how the world presumes a certain kind of body,
you might have to correct pronouns being used for your partner or for yourself;
coming out as that tiring work of correction,
correction often heard as complaint,
as negative,
assertive,
demanding.
If you have to keep coming out with it, in or out can feel more like round and about."

- Sarah Ahmed -

CREDITS:

Regie: Lukas Glowacki / Spel: Alice D’hondt, Lukas Glowacki, Storm Broux, Victor Vermaerke, Yanu Schepens / Techniek: Bert Toulet, Ine Van Bortel, Stéphane Vloebergh / Beeld: Lukas Glowacki / Coaches: Bart Capelle, Dirk Verstockt, Christiaan Mariman, Stef de Paepe / Advies figuren: Katinka Heremans, Paul Contryn / Productie: Lotte Groessens / In coproductie: DE MAAN / Met dank aan: Ali Can Ünal, Alia Rifai, Juriaan Houttekier, Louky Van Eijkelenburg, Tuur Decoene, Erika Diane, Ferre Vuye, Marie libens, Noor Hollemeersch

Content warning:
Transfobie door ouders en omstaanders
Bodyshaming

PRAKTISCH:

Speeldata:

  • maandag 3 juni 2024, 19:00
  • dinsdag 4 juni 2024, 14:00
  • woensdag 5 juni 2024, 19:00
  • donderdag 6 juni 2024, 14:00

Locatie: DE MAAN - Minderbroedersgang 3 - 2800 Mechelen

Tickets:
Gratis. Reservatie noodzakelijk. Reserveer hier je tickets.